Preşedinte de asociaţie: Preţul cărnii de porc se va tripla anul viitor

Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii a declarat marţi, la conferinta de presă “Viitorul industriei de creştere şi procesare a cărnii de porc” faptul că preţurile cărnii de porc se vor tripla în 2020.

1792 afișări
Imaginea articolului Preşedinte de asociaţie: Preţul cărnii de porc se va tripla anul viitor

Preşedinte de asociaţie: Preţul cărnii de porc se va tripla anul viitor

"Suntem foarte aproape de o nouă criză alimentară", a spus Timiş. "Anul acesta preţurile s-au dublat la carnea de porc, anul viitor se vor tripla. Guvernul chinez cumpara carnea de porc de la marii producători europeni. Dacă în China a ajuns la 6 euro kilogramul de carne de porc, în România astăzi e undeva la 4 euro ca medie la raft. Ce se va întâmpla la anul, când chiar dacă vom dori să cumpărăm de undeva, nu ştiu. Sau ce se va întâmpla cu industria noastră", a declarat Radu Timiş.

Preşedintele Asociaţiei a mai explicat că românii se vor putea îndrepta spre consumul cărnii de pui sau vor putea adopta un regim vegetarian.

"Sigur, noi aici am discutat câteva variante: că se va duce spre pui, spre vită, spre oaie, spre vegetarian. Dar cert este un lucru: că jumătate din proteina acestei planete a dispărut. Cu ce vom compensa si la ce preţ? Dacă preţul de carne de porc este foarte sus si preţurile la carnea de vita si de pui vor creşte, pentru că consumul se va duce spre celelalte surse de proteină", a spus antreprenorul.

România, până în luna septembrie, trebuia să rezolve cinci măsuri urgente trasate de Comisia Europeană. „Nu le-a făcut şi astăzi se vede ce se întâmplă”.

Radu Timiş a asigurat însă, că românii vor găsi carne de porc în supermarketuri de sărbători şi a anticipat că problemele vor apărea în lunile februarie - martie.

"Din ce am vorbit cu lanţurile de supermarketuri, au avut contracte dinainte, s-au asigurat cu cantităţile necesare. Presupun că problemele vor începe din februarie - martie", a mai declarat preşedintele Asociaţiei Cărnii.

Asociaţia Română a Cărnii a organizat marţi, cu prilejul aniversarii a 20 de ani de la înfiinţare, conferinţa de presă “Viitorul industriei de creştere şi procesare a carnii de porc”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carne,
preţ,
evoluţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici