Preşedintele ANCE, Călin Radu Ancuţa, numit secretar de stat pentru controlul exporturilor în MAE

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Control al Exporturilor (ANCE), Călin Radu Ancuţa, fost director executiv al Direcţiei de Integrare Europeană din Primăria Capitalei, a fost numit de premierul Emil Boc în postul de secretar de stat pentru controlul exporturilor în Ministerul Afacerilor Externe.

825 afișări

Numirea a fost decisă la propunerea ministrului de Externe, se arată în documentul semnat de şeful Guvernului.

Agenţia Naţională de Control al Exporturilor a fost desfiinţată la finalul acestui an prin legea de reorganizare a agenţiilor, iar activitatea structurii a fost preluată de către o direcţie generală din cadrul MAE.

Călin Radu Ancuţa a fost numit la conducerea ANCE la sfârşitul lunii octombrie, după ce anterior a lucrat ca director executiv al Direcţiei de Integrare Europeană din Primăria Capitalei, în perioada în care Primăria municipiului Bucureşti era condusă de Adriean Videanu (PDL).

După alegerile locale din 2008, Ancuţa a avut un conflict cu noul primar general, Sorin Oprescu, acesta suspendându-l din funcţie pe motiv că nu i-a transmis anumite informaţii. Călin Radu Ancuţa a contestat însă sancţiunea în instanţă şi a câştigat procesul.

Ulterior, el a părăsit Primăria Capitalei şi a fost angajat în postul de consilier personal al secretarului de stat din Ministerul Dezvoltării Răzvan Murgeanu (PDL).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici