Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, vorbeşte pe 12 noiembrie la conferinţa “Piaţa asigurărilor în Moldova” de la Iaşi

Ziarul Financiar şi Omniasig organizează joi, 12 noiembrie, conferinţa “Piaţa asigurărilor în Moldova. Cum pot contribui asigurările la dezvoltarea afacerilor locale?” la Hotel Internaţional Iaşi, Sala Magnum, cu începere de la ora 09.00.

290 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, vorbeşte pe 12 noiembrie la conferinţa “Piaţa asigurărilor în Moldova” de la Iaşi

Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, vorbeşte pe 12 noiembrie la conferinţa “Piaţa asigurărilor în Moldova” de la Iaşi

Invitatul special al acestei conferinţe este domnul Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

”Anul 2015 a fost <anul reformei în asigurări>, ASF concentrându-şi eforturile pe de o parte pentru promovarea unui pachet legislativ armonizat cu normativele europene şi care pune baze solide pentru creşterea acestui sector în următorii 10-15 ani, iar pe de altă parte pentru a gestiona procesul inevitabil de consolidare a pieţei prin aplicarea consecventă a normelor de supraveghere, în virtutea misiunii de protejare a asiguraţilor şi de menţinere a stabilităţii pieţei asigurărilor”, spune Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF.

Sucursalele locale ale companiilor de asigurări subscriu anual prime de aproximativ 700 milioane de lei în Moldova, la jumătate faţă de primele raportate în Transilvania, de exemplu, cea mai dinamică regiune a economiei locale. Peste o treime din afacerile asiguratorilor din Moldova vin din doua judeţe, Iaşi şi Suceava, fapt care scoate în evidenţă concentrarea industriei de profil în jurul a doi poli regionali. Această caracterizare scoate la lumină potenţialul de business ce poate fi exploatat aici, potenţial care ar putea face din Moldova o regiune în care afacerile să crească într-un ritm mai accelerat decât în alte zone.

Îi aşteptăm pe reprezentanţii mediului financiar-bancar şi de asigurări din Moldova, pe antreprenori şi reprezentanţi ai companiilor din regiune la o dezbatere despre cum pot contribui asigurările la dezvoltarea mediului de business local spune Sorin Pîslaru, Redactor Şef Ziarul Financiar.

De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi abordate şi alte teme de interes precum: statistici, tendinţe şi perspective privind piaţa asigurărilor din Moldova, soluţii pentru creşterea businessului de asigurări facultative, aşteptările clienţilor referitoare la caracteristicile poliţelor şi a tarifelor, impactul brokerilor asupra relaţiei asigurat-asigurator, diferenţa de abordare a asigurării între antreprenori locali şi multinaţionale sau rolul asigurărilor non-auto pentru dezvoltarea business-ului.

Detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul Ziarului Financiar la secţiunea conferinţe: www.zf.ro/conferinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici