Preşedintele BNP Paribas: Băncile nu vor face mai multe concesii în negocierile cu Grecia

Încrederea pieţelor financiare în zona euro este posibil să se fi îmbunătăţit, dar băncile nu vor face mai multe concesii în negocierile cu Grecia pentru reducerea datoriilor către creditorii privaţi, a declarat miercuri preşedintele BNP Paribas, Baudouin Prot.

229 afișări
Imaginea articolului Preşedintele BNP Paribas: Băncile nu vor face mai multe concesii în negocierile cu Grecia

Preşedintele BNP Paribas: Băncile nu vor face mai multe concesii în negocierile cu Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a arătat că împrumuturile pe termen scurt de aproape 500 de miliarde de euro acordate de Banca Centrală Europeană (BCE) băncilor au contribuit la schimbarea percepţiei.

"Sunt de un optimism moderat", a afirmat Prot, prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos.

El a spus că încep să se vadă semne de schimbare a încrederii în Europa, iar facilitatea BCE de împrumuturi pe termen de trei ani a fost un catalizator.

"Ne aflăm pe drumul cel bun, dar trebuie să continuăm să avansăm", a adăugat bancherul.

În privinţa Greciei, Prot a spus că oferta făcută de bănci este maximul a ceea ce pot accepta pentru un acord de reducere voluntară a datoriilor elene deţinute.

Grecia speră să încheie în această săptămână negocierile dificile cu creditorii privaţi pentru un schimb de obligaţiuni care să ducă la reducerea datoriilor cu 100 de miliarde de euro.

Atenţia se va concentra, joi, pe disponibilitatea bancherilor de a renunţa la solicitarea unui cupon (dobândă) de 4% pentru noile obligaţiuni care urmează să fie emise, care a fost respinsă atât de autorităţile elene cât şi de miniştrii de Finanţe din zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici