Preşedintele Chinei avertizează, la Davos, asupra pericolelor protecţionismului: Nimeni nu câştigă într-un război comercial

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a avertizat asupra protecţionismului şi a unui război comercial, în discursul pe care l-a ţinut la deschiderea Forumului Economic Mondial de la Davos, potrivit Bloomberg.

354 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Chinei avertizează, la Davos, asupra pericolelor protecţionismului: Nimeni nu câştigă într-un război comercial

Preşedintele Chinei avertizează, la Davos, asupra pericolelor protecţionismului: Nimeni nu câştigă într-un război comercial

„Protecţionismul este ca şi cum te-ai închide într-o camera întunecată, ceea ce ar însemna că ai putea să scapi de vânt şi de ploaie, dar nu ai vedea soarele”, a spus preşedintele Xi Jinping, marţi, în deschiderea Formului Economic Mondial de la Davos. „Nimeni nu câştigă într-un război comercial”, a adăugat preşedintele.

Xi Jinping şi-a folosit discursul pentru a susţine ordinea globală economică care a dus la creşterea economică a Chinei din ultimii 40 de ani. Creşterea influenţei protecţioniste ameninţă să încetinească sporul economic al Chinei.

Preşedintele Xi a făcut apel la liderii mondiali din mediul de afaceri şi la elita politică să analizeze problemele globalizării, fără să ignore tendinţele care au susţinut decenii de creştere economică. Liderii ar trebui să fie preocupaţi de decalajele apărute, precum ceel dintre bogaţi şi săraci, dar să ia în considerare noile industrii şi inovaţia, a adăugat acesta.

Preşedintele Xi Jinping a apărat globalizarea, susţinând că aceasta nu este vinovată pentru problemele din lume. „Nu este cazul să dăm vina pe globalizarea economică pentru problemele lumii”, a transmis preşedintele Xi.

La mai puţin de două săptămâni de la câştigarea alegerilor prezidenţiale de către Donald Trump, Xi a avut un discurs în care a susţinut comerţul liber şi globalizarea în cadrul summitului de Cooperare Economică Asia-Pacific din Lima, Peru. Trump, care va prelua mandatul pe 20 ianuarie, în ultima zi a întâlnirii de la Davos, a spus că va retrage Statele Unite din Parteneriatul Trans-Pacific în prima zi în care va fi învestit în funcţie.

Preşedintele chinez nu l-a menţionat pe Donald Trump în discursul ţinut.

Forumul Economic Mondial (FEM) a început marţi şi reuneşte la Davos liderii politici şi economici ai lumii. Tema centrală a întâlnirii din 2017 este leadershipul responsabil, printre subiectele de dezbatere regăsindu-se schimbările climatice şi energia regenerabilă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici