Preşedintele Raiffeisen Bank: Băncile străine nu pleacă din România, în ciuda crizei

Băncile străine nu vor pleca din România, oricât de mari ar fi problemele din zona euro, a declarat preşedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groeningen, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV.

369 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Raiffeisen Bank: Băncile străine nu pleacă din România, în ciuda crizei

Preşedintele Raiffeisen Bank: Băncile străine nu pleacă din România, în ciuda crizei

"O bancă va fuziona cu altă bancă, o bancă va vinde franciza din România către altă bancă - atunci asta ar putea fi definit ca «a pleca». Ce nu văd este ca un jucător mare să plece din România. Avem nevoie de un proces de consolidare, avem prea multe bănci care au aceleaşi ambţtii", a declarat Steven van Groeningen la Pro TV.

Iar problemele financiare din vestul Europei fac imposibilă scăderea dobânzilor la creditele în euro.

"La lei poate că vedem o scădere, dar la euro poate că vedem o creştere", a afirmat preşedintele Raiffeisen Bank.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici