Preşedintele UE: Nu se întrevede o nouă recesiune în zona euro sau la nivel mondial

Zona euro sau economia mondială nu vor fi afectate de o nouă recesiune, în pofida încetinirii generale a ritmului de creştere, a declarat joi, la Oslo, preşedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy.

354 afișări
Imaginea articolului Preşedintele UE: Nu se întrevede o nouă recesiune în zona euro sau la nivel mondial

Preşedintele UE: Nu se întrevede o nouă recesiune în zona euro sau la nivel mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În privinţa scrisorii preşedintelui francez Nicolas Sarkozy şi a cancelarului german Angela Merkel, prin care i se cere să prezideze zona euro, Van Rompuy a arătat că exercită deja acest rol, dar că oficializarea acestuia revine viitorului summit al liderilor din regiune.

"Nu există nicio perspectivă de creştere economică negativă. Ritmul ar putea fi ceva mai lent decât aşteptările, dar nu anticipăm creştere economică negativă, recesiune", a adăugat oficialul.

În privinţa preşedinţiei zonei euro, Van Rompuy a subliniat că a condus deja patru summit-uri ale miniştrilor din regiune, în 2010 şi 2011.

"Cancelarul Merkel şi preşedintele Sarkozy au propus că prezidez aceste reuniuni în mod regulat, dar fac deja acest lucru", a spus el, adăugând că la summit-ul zonei euro din octombrie va fi stabilită nouă arhitectură instituţională a guvernanţei economice a zonei euro.

Van Rompuy a făcut aceste declaraţii în condiţiile unui declin abrupt al burselor internaţionale, în urma unor date economice sub aşteptări din Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici