Preşedintele UE: Puterea euro a ajutat la mascarea problemelor bugetare din Europa

Puterea euro a contribuit la mascarea problemelor bugetare din statele europene, apreciază preşedintele Uniunii Europene (UE), Herman Van Rompuy.

15 afișări
Imaginea articolului Preşedintele UE: Puterea euro a ajutat la mascarea problemelor bugetare din Europa

Preşedintele UE: Puterea euro a ajutat la mascarea problemelor bugetare din Europa (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Pieţele financiare sunt vinovate "de un exces de indulgenţă" în primii 11 ani de la lansarea monedei unice europene, ceea ce a dus la o diferenţă foarte mică între costurile de finanţare ale diferitelor state din zona euro, a afirmat Van Rompuy, pentru publicaţia Financial Times. Aceste diferenţe nu au reflectat performanţele individuale în materie de finanţe publice, a adăugat el.

"Situaţia a avut efectul unui somnifer. Nu s-au observat adevăratele probleme", a spus preşedintele UE.

Van Rompuy subliniază, totodată, că investitorii au avut tendinţa să exagereze incidentele mărunte.

"O mare parte dintre noi nu suntem satisfăcuţi de dezvoltarea excesivă a pieţelor financiare. Vorbind la modul general, pieţele sancţionează politicile rele, uneori excesiv, în manieră disproporţionată şi bazându-se pe zvonuri şi prejudecăţi", a mai spus oficialul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici