Preţul aurului a scăzut joi cu peste 3%

Preţul aurului a scăzut joi cu peste 3% şi se îndreaptă spre cel mai amplu declin luna din ianuarie, după ce noul program anunţat de Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite pentru susţinerea economiei a urcat cotaţia dolarului, cu impact negativ asupra burselor de mărfuri.

369 afișări
Imaginea articolului Preţul aurului a scăzut joi cu peste 3%

Preţul aurului a scăzut joi cu peste 3% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Presiunile din piaţă au fost amplificate de scăderea unui indice privind industria prelucrătoare din China, pentru a treia lună consecutiv, informaţie care a determinat scăderea preţului paladiului la cel mai redus nivel din ultimele zece luni.

Fed a avertizat că economia americană este expusă unor riscuri semnificative şi a anunţat un program de 400 de miliarde de dolari de vânzare de obligaţiuni pe termen scurt şi achiziţie de titluri pe termen lung. Programul are rolul să determine scăderea dobânzilor pentru creditele pe termen lung.

Decizia, anticipată de analişti, a dezamăgit investitorii care aşteptau măsuri de susţinere mai ferme, iar preţurile acţiunilor şi materiilor prime au scăzut.

Indicele dolarului a atins cel mai ridicat nivel din ultimele şapte luni, ceea ce a influenţat negativ piaţa aurului.

La ora 14:08 GMT, aurul spot era cotat în scădere cu 3,2%, la 1.724,79 dolari uncia, cel mai redus nivel atins de la sfârşitul lunii august.

Contractele futures pentru aurului cu livrare în decembrie au coborât cu 4,4%, la 1.729,5 dolari uncia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici