Preţul aurului creşte cu peste 1%, argintul avansează şi mai mult

Preţurile aurului şi argintului au crescut cu peste 1% luni, investitorii refugiindu-se în active sigure după ce atacul asupra instalaţiilor petroliere din Arabia Saudită a iscat îngrijorări cu privire la aprovizionarea cu energie la nivel modial, transmite CNBC.

123 afișări
Imaginea articolului Preţul aurului creşte cu peste 1%, argintul avansează şi mai mult

Preţul aurului creşte cu peste 1%, argintul avansează şi mai mult

Preţul spot al aurului a sărit cu 1,27% la 1.507,40 dolari pe uncie, în timp ce preţul futures a crescut cu 0,83%, până la 1.512,1 dolari.

Ca şi aurul, argintul este văzut drept investiţie sigură, de refugiu, dar metalul este utilizat şi în producţia de produse electronice de larg consum, precum şi în sectorul industrial, cum ar fi panourile solare. Preţul spot al argintului a câştigat 2,96%, ajungând la 17,94 dolari pe uncie.

Creşterile au avut loc după ce Arabia Saudită şi-a înjumătăţit producţia de petrol, după ce o serie de atacuri au lovit cea mai mare rafinărie din lume. Atacurile au fost revendicate de rebelii Houthi din Yemen, iar administraţia Trump a învinuit Iranul.

Taguri:
aur,
argint,
creştere

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici