Preţul aurului creşte, în condiţiile în care conflictul din Ucraina duce la nevoia de refugii sigure

Preţul aurului a crescut miercuri, pe fondul îngrijorărilor legate de o escaladare a conflictului dintre Rusia şi Ucraina care au crescut cererea pentru metalul preţios, văzut drept un refugiu financiar sigur, deşi un dolar american mai ferm a limitat câştigurile, scrie Reuters.

570 afișări
Imaginea articolului Preţul aurului creşte, în condiţiile în care conflictul din Ucraina duce la nevoia de refugii sigure

Preţul aurului creşte, în condiţiile în care conflictul din Ucraina duce la nevoia de refugii sigure

Aurul spot a crescut cu 0,2%, la 1.969,61 dolari pe uncie, la ora 04:00 GMT, după ce marţi a atins un maximul ultimei luni de zile, de 1.978,21 dolari. Contractele futures pe aur din SUA au scăzut cu 0,1%, la 1.973,70 dolari.

"Auruleste văzut drept un refugiu în această săptămână, pe măsură ce temerile legate de inflaţie sporesc, creşterea Chinei se poticneşte, iar războiul din Ucraina se pregăteşte pentru runda a doua", a declarat Jeffrey Halley, analist senior la OANDA.

Preşedintele rus Vladimir Putin a descris marţi negocierile de pace drept "o situaţie fără ieşire", în timp ce preşedintele american Joe Biden a declarat pentru prima dată că invazia Moscovei în Ucraina echivalează cu un genocid.

Deşi aurul este considerat o acoperire împotriva inflaţiei şi a riscurilor geopolitice, majorarea ratelor dobânzilor ar creşte costul de oportunitate al deţinerii metalului.

Preţul spot al aurului se confruntă cu o rezistenţă puternică la 1.975 de dolari pe uncie, potrivit analistului tehnic al Reuters, Wang Tao.

Argintul spot a crescut cu 0,5%, la 25,48 dolari pe uncie, platina a urcat cu 0,7%, la 971,96 dolari, iar paladiul a câştigat 2,7%, la 2.387,77 dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici