Preţul aurului creşte pentru a patra zi la rând

Preţul aurului şi-a extins câştigurile la o a patra şedinţă miercuri, în condiţiile în care aşteptările privind creşterea mai lentă a ratelor de dobândă în SUA au redus randamentele Trezoreriei, ridicând în acelaşi timp preţul metalului galben la un nou maxim al ultimelor opt luni, scrie Reuters.

686 afișări
Imaginea articolului Preţul aurului creşte pentru a patra zi la rând

Preţul aurului creşte pentru a patra zi la rând

Aurul spot a crescut cu 0,4% la 1.884,98 dolari pe uncie până la ora 0946 GMT, cel mai ridicat nivel de la începutul lunii mai. Contractele futures pe aur din SUA au adăugat 0,7% la 1.889,10 dolari.

Făcând ca aurul să fie mai puţin scump pentru cumpărătorii din străinătate, indicele dolarului a scăzut cu 0,1%, în timp ce randamentul de referinţă al Trezoreriei americane pe 10 ani a coborât sub pragul de 4%.

Aurul a recuperat peste 270 de dolari de la minimele din septembrie, pe fondul aşteptărilor ca Fed să încetinească ritmul de creştere a ratelor.

Pe de altă parte, argintul spot a crescut cu 1,1%, la 23,8651 dolari pe uncie, iar platina a câştigat 0,6%, la 1.087,25 dolari. Paladiul a scăzut cu 0,11%, la 1.779,44 dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici