Preţul aurului se îndreaptă spre cea mai mare scădere zilnică din ultimele trei luni

Preţul aurului se îndreaptă luni spre cea mai mare scădere zilnică din ultimele trei luni, ca urmare a aprecierii dolarului, care afectează cererea din regiuni de importanţă majoră pentru metalele preţioase, cum este India.

1288 afișări
Imaginea articolului Preţul aurului se îndreaptă spre cea mai mare scădere zilnică din ultimele trei luni

Preţul aurului se îndreaptă spre cea mai mare scădere zilnică din ultimele trei luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderii Uniunii Europene au încheiat la sfârşitul săptămânii trecute un acord istoric privind integrarea fiscală, dar nu au îndeplinit aşteptările pieţei, pentru o soluţie drastică de rezolvare a crizei datoriilor suverane din zona euro.

Lipsa de încredere a determinat investitorii să se orienteze mai degrabă către siguranţa relativă a dolarului decât spre aur, a cărui cotaţie a scăzut cu circa 5% în numai o săptămână.

La ora 15:08 GMT, aurul spot era tranzacţionat în scădere cu aproape 3%, la 1.659,66 dolari uncia.

Euro este în scădere cu 1,2%, la 1,3216 dolari pe unitate, după ce a atins un minim al şedinţei de 1,3208 dolari pe unitate, cel mai redus nivel de după 4 octombrie.

Dolarul se apreciază faţă de euro, iar rupia indiană scade, ceea ce afectează cererea de aur, a explicat un trader.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici