Preţul benzinei a ajuns sub 5 lei pe litru. Unde poate fi achiziţionat carburant la cel mai mic preţ

Tot mai multe benzinării din Bucureşti şi din ţară au început să afişeze un preţ de sub 5 lei pentru un litru de benzină, pe fondul scăderii preţurilor la petrol pe plan mondial.

6532 afișări
Imaginea articolului Preţul benzinei a ajuns sub 5 lei pe litru. Unde poate fi achiziţionat carburant la cel mai mic preţ

Scăderea preţului petrolului aduce preţul benzinei sub 5 lei litrul

În Bucureşti preţurile benzinei variază între 4,94 lei/litru şi 5,27 lei/litru, ponderea mai mare fiind a staţiilor cu preţuri în jurul valorii de 5 lei. Litrul de motorină costă între 5,39 lei şi 5,65 lei.

În ţară, cea mai ieftină benzină se găseşte în judeţul Argeş, în Câmpulung – 4.85 lei litrul, iar cea mai ieftină motorină În Vălenii de Munte, Prahova, - 5,27 lei litrul.

Preţul cel mai mic al litrului de benzină este în Cluj Napoca 4,98 lei, în Timişoara 5,01 lei, în iaşi 5,35 lei şi în Constanţa 4,88 lei. Litrul de motorină costă 5,38 lei în Cluj Napoca şi Timişoara, 5,35 lei în Iaşi şi 5,27 lei în Constanţa.

Conform portalului peco-online.ro, comparativ cu luna trecută, preţul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 9,2%, iar preţul mediu al unui litru de motorină s-a diminuat cu 7,2%.

În această perioadă România se află pe locul al 4-lea în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, Ungaria şi Polonia. În cazul motorinei, ţara noastră este situată pe locul 11 între statele Uniunii Europene în ceea ce priveşte cel mai mic, după Austria, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Spania.

Din octombrie preţul petrolului a pierdut circa 30%, ajungînd în jurul valorii de 50 de dolari barilul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici