Preţul Bitcoin scade din cauza îngrijorărilor legate de protestele din China - analist

Preţul Bitcoin scade din cauza îngrijorărilor legate de protestele din China, Fraudele cripto se intensifică în Marea Britanie, iar Banca Japoniei va lansa yenul digital în 2023, sunt principalele mişcări pe pe piaţa criptoactivelor, consemnate de Simon Peters, analistul eToro pentru piaţa cripto.

919 afișări
Imaginea articolului Preţul Bitcoin scade din cauza îngrijorărilor legate de protestele din China - analist

Preţul Bitcoin scade din cauza îngrijorărilor legate de protestele din China - analist

Bitcoin a înregistrat o creştere constantă săptămâna trecută, trecând de la mai puţin de 15.500 de dolari la peste 16.500 de dolari la un moment dat, joi 

Dar preţul a scăzut luni dimineaţă la puţin peste 16.000 de dolari, din cauza îngrijorărilor legate de evenimentele din China, pe fondul protestelor împotriva lockdown-urilor COVID. Astfel de îngrijorări vor avea probabil un impact şi asupra altor pieţe, nu doar asupra cripto, atât de importantă este China în economia globală.

Între timp, Ether a înregistrat creşteri semnificative săptămâna trecută, urcând de la minime de sub 1.075 dolari pentru a se tranzacţiona la peste 1.200 dolari până la sfârşitul săptămânii. Cu toate acestea, la fel ca bitcoin, Ether e în scădere azi, fiind cotat la aproximativ 1.150 de dolari în această dimineaţă.

Veşnicul indicator de percepţie privindu-l pe Elon Musk - dogecoin - şi-a văzut preţul crescând pentru scurt timp după ce proprietarul Twitter a publicat planurile de redresare a companiei de social media.
Planurile lui Musk de a transforma Twitter în “everything app” au ispitit investitorii în dogecoin, criptoactiv care, în mai multe momente, a fost în centrul preocupărilor lui Musk referitor la Twitter. Preţul dogecoin a crescut de la puţin sub 0,09 dolari la peste 0,105 dolari în câteva ore - o creştere de aproximativ 20%, după ce Musk şi-a publicat slide deck-ul. Din nefericire, preţul dogecoin a scăzut din nou, ajungând să se tranzacţioneze acum în jurul valorii de 0,093 dolari. Adevărul este că valoarea dogecoin este o pură speculaţie în funcţie de ceea ce ar putea face Musk. Antreprenorul este unul dintre puţinii oameni din lume care are puterea de a mişca pieţele cu vorbele sale, dar probabilitatea ca el să trimită dogecoin-ul din nou la înălţime este destul de limitată în acest moment.

Fraudele cripto se intensifică în Marea Britanie

Datele de la Action Fraud arată că fraudele cripto au crescut cu aproximativ 32% în 2022. Aceasta este o dezvăluire îngrijorătoare, dar există câteva acţiuni clare pe care sectorul cripto le poate face pentru a proteja clienţii şi publicul mai larg de astfel de fraude.

Escrocheriile nu sunt apanajul exclusiv al cripto. Fraudele financiare în general reprezintă o problemă enormă în Marea Britanie - o problemă care rămâne în mare parte acoperită doar prin campanii de conştientizare. Statisticile UK Finance arată pierderi în rândul publicului din cauza escrocheriilor generale în valoare de 609,8 milioane de lire sterline numai în prima jumătate a anului 2022.

Aşadar, ce putem face pentru a reduce escrocheriile cripto? În primul rând, utilizatorii trebuie să privească orice ofertă cu un ochi sceptic. Ca orice înşelăciune, ceva care oferă randamente prea bune pentru a fi adevărate sau care garantează randamente, este cel mai probabil să nu fie de încredere. Dar mai există un alt demers, care este în plină desfăşurare şi care poate proteja utilizatorii - reglementarea.

După cum am văzut în ultimele săptămâni, sectorul se îndreaptă în prezent în direcţia unor cadre de reglementare mai constructive. O certificare din partea autorităţilor de reglementare pentru companiile cripto va contribui la creşterea încrederii consumatorilor că serviciile pe care le utilizează sunt legitime.

Banca Japoniei va lansa yenul digital în 2023

Banca Japoniei (BoJ) intenţionează să emită o versiune digitală a yenului în 2023, conform unor surse media. Se spune că BoJ colaborează cu trei mari bănci japoneze pentru a dezvolta moneda digitală a băncii centrale (CBDC), concentrându-se în special pe mecanismele de emitere şi retragere. Experimentul va dura doi ani, urmând ca BoJ să decidă dacă un proiect mai amplu poate fi lansat după 2026.
CBDC-urile sunt un domeniu interesant al cripto, în sensul că sunt aproape antiteza motivului pentru care a fost creată o mare parte din cripto. Gestionate şi controlate de autorităţile bancare centrale, CBDC-urile au fost ţinta multor critici, multe proiecte eşuând pur şi simplu pentru că publicul nu este atât de entuziasmat de banii digitali ai băncilor centrale.

Dar CBDC-urile au câştigat teren în cercurile bancare internaţionale şi supranaţionale transfrontaliere, plăţile transfrontaliere fiind un domeniu din ce în ce mai relevant pentru această tehnologie. Instituţii precum Banca pentru Reglementări Internaţionale (BRI) au analizat îndeaproape modul în care ar putea funcţiona CBDC-urile între naţiuni, existând deja experimente de succes între ţări precum China, Hong Kong, Thailanda şi Emiratele Arabe Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici