Preţul călătoriei cu metroul ar putea creşte anul acesta

Metrorex ar putea majora în acest an preţul călătoriei cu metroul, cu 5-7%, dacă inflaţia va depăşi 5% în intervalul mai 2009-mai 2010, a declarat, miercuri, directorul general al companiei, Gheorghe Udrişte.

24 afișări
Imaginea articolului Preţul călătoriei cu metroul ar putea creşte anul acesta

Preţul călătoriei cu metroul ar putea creşte anul acesta (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Este probabil să fie o ajustare la preţul biletelor, condiţionată de anumiţi indicatori economici, respectiv dacă inflaţia va depăşi 5% pe o perioadă de timp. Când vom primi oficial de la autorităţi o scrisoare că inflaţia a depăşit 5% vom începe procedurile", a spus Udrişte.

Ultima modificare a preţului la călătoria cu metroul a avut loc în mai 2009.

O cartelă de două călătorii cu metroul costă 2,5 lei, iar una cu 10 călătorii 8 lei. Abonamentul lunar are un preţ de 25 lei.

La 31 ianuarie, rata anuală a inflaţiei era de 5,2%, potrivit INS. Inflaţia lunară a crescut de la 0,3% în decembrie 2009 la 1,68% în luna ianuarie, cel mai ridicat nivel înregistrat după aprilie 2005, din cauza majorării preţurilor la tutun, ţigări, combustibili şi energie electrică, iar rata anuală a avansat de la 4,74% la 5,2%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici