Preţul cerut de proprietari pentru apartamente a scăzut cu 12-20% în ultimul an

Preţurile medii de vânzare la apartamente, solicitate de proprietari în Bucureşti, au scăzut în ianuarie cu 12-20% faţă de aceeaşi lună din 2010, cel mai accentuat regres fiind consemnat la unităţile cu patru camere, potrivit unui raport de monitorizare realizat de AnunturiParticulari.ro.

48 afișări
Imaginea articolului Preţul cerut de proprietari pentru apartamente a scăzut cu 12-20% în ultimul an

Preţul cerut de proprietari pentru apartamente a scăzut cu 12-20% în ultimul an (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Astfel, în ianuarie 2011 o garsonieră a fost cotată la preţul mediu de 37.411 euro, cu 3% mai scăzut decât în luna precedentă şi cu 12% mai mic faţă de ianuarie 2010.

Pentru apartamentele de două camere, preţul mediu de vânzare a stagnat în decembrie 2010 - ianuarie 2011 la puţin peste 60.000 de euro, iar comparativ cu prima lună a anului trecut a consemnat o scădere de 13%.

Preţul mediu al apartamentelor de trei camere a fost cotat la valoarea de 82.019 euro în ianuarie, cu 2% sub preţul din decembrie 2010. Raportat la ianuarie 2010, preţul este mai mic cu 15%.

Cea mai mare scădere a fost înregistrată la apartamentele de patru camere, evaluate în prezent la circa 99.000 euro, preţ mai scăzut cu 20% faţă de aceeaşi lună din anul anterior.

Conform AnunturiParticulari.ro, numărul ofertelor apărute pe piaţă în luna ianuarie este în uşoară creştere faţă de luna ianuarie a anului 2010. Astfel, numărul ofertelor noi a crescut de la 1.660 în ianuarie 2010 la 1.797 în luna ianuarie a acestui an.

"Toată lumea se aşteaptă ca 2011 să fie anul în care economia iese din recesiune, iar piaţa imobiliară îşi revine la normal, după trei ani de cădere continuă. Ca în fiecare an, luna ianuarie este caracterizată de incertitudine, mai ales pe segmentul de piaţă dominat de programul Prima Casă. După relansarea programului şi plafonarea fondurilor la doar 200 de milioane de euro, este posibil ca pentru apartamentele de două camere să avem o presiune accentuată din partea celor care se vor grăbi să acceseze programul, iar preţurile să cunoască o uşoară creştere", se arată în raport.

Anunturiparticulari.ro a fost lansat în anul 2001 de compania Agentie.NET şi constă în monitorizarea tuturor anunţurilor imobiliare publicate de persoanele particulare în presa scrisă şi pe internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici