Preţul energiei nu va creşte în acest an, datorită punerii în funcţiune a unor capacităţi eoliene

Preţul electricităţii nu va creşte în acest an, ca urmare a punerii în funcţiune a unor turbine eoliene cu o capacitate de câteva sute de megawatt (MW), a declarat miercuri directorul de planificare a reţelei din Transelectrica (TEL), Dan Preoţescu.

25 afișări
Imaginea articolului Preţul energiei nu va creşte în acest an, datorită punerii în funcţiune a unor capacităţi eoliene

Preţul energiei nu va creşte în acest an datorită punerii în funcţiune a unor capacităţi eoliene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Părerea mea personală este că în acest an vor fi construite capacităţi eoliene de 200-400 MW, care nu se vor simţi în preţul la consumatorul final. Preţul energiei va fi afectat, în sensul creşterii, de energia eoliană, când vor fi instalate turbine de 1.500-2.000 MW, în doi-trei ani, în funcţie de cei care fac proiectele", a afirmat Preoţescu la un forum pe teme de energie regenerabilă organizat de Business Review.

Electricitatea produsă de turbine eoliene este mai scumpă decât cea obţinută în unităţi termoelectrice, nucleare sau hidroelectrice, din cauza costurilor mai mari de construcţie a capacităţilor de producţie.

Mai multe companii, printre care CEZ din Cehia sau Enel din Italia au anunţat că în acest an vor începe să producă electricitate în turbine eoliene în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici