Preţul garsonierelor în marile oraşe: Cât costă cel mai ieftin apartament în Bucureşti

Preţul mediu al unei garsoniere în oraşele mari din România este de circa 30.000 euro, cea mai mare valoare fiind înregistrată în Bucureşti, de peste 41.000 de euro, tot în Capitală fiind scoasă la vânzare şi cea mai ieftină locuinţă, executată silit de la 6.000 euro.

4039 afișări
Imaginea articolului Preţul garsonierelor în marile oraşe: Cât costă cel mai ieftin apartament în Bucureşti

Preţul garsonierelor în marile oraşe: Cât costă cel mai ieftin apartament în Bucureşti (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

"Cumpărătorii cu un buget limitat pot deveni proprietari chiar şi cu 15.000 de euro sau mai puţin. În mod firesc, cele mai accesibile locuinţe sunt garsonierele situate în blocuri vechi, de regulă confort 2 sau 3, însă, pe alocuri, în această marjă de preţ se încadrează şi apartamente monocamerale confort 1", se arată într-un comunicat al portalului imobiliar, potrivit imobiliare.ro.

Capitala se situează pe primul loc în topul oraşelor cu cele mai scumpe garsoniere (vechi şi noi), cu un preţ mediu, în noiembrie, de 41.292 euro (pentru o suprafaţă utilă medie de 36 de metri pătraţi).

Sunt însă proprietăţi scoase la vânzare în Bucureşti la preţuri mult mai mici. Astfel, cea mai ieftină garsonieră disponibilă pe imobiliare.ro este o proprietate executată silit, care are un preţ de pornire la licitaţie de aproape 6.000 de euro. Cu o suprafaţă utilă de 29 de metri pătraţi (fără a include şi balconul), locuinţa este situată în apropiere de parcul Titan, la etajul al optulea al unui bloc vechi cu zece nivele.

Tot în zona Titan un apartament cu o cameră confort 2 este scos la vânzare pentru 13.000 de euro. Locuinţa este renovată recent, are o suprafaţă utilă de 17 metri pătraţi şi este amplasată la etajul al doilea al unui imobil vechi cu cinci nivele.

Altă garsonieră de 17 metri pătraţi utili, situată în apropiere de Cora Pantelimon, are un preţ de 13.400 de euro. Locuinţa este situată la etajul al treilea al unui bloc vechi cu patru nivele.

În zona Cotroceni un apartament cu o cameră amplasat la mansarda unui imobil construit în 1940 poate fi achiziţionat cu 15.000 de euro. Locuinţa dispune de o suprafaţă utilă de 33 de metri pătraţi şi are nevoie de renovare.

Culj-Napoca

În Cluj-Napoca un apartament monocameral costă, în medie, 33.730 de euro (pentru o suprafaţă de 36 de metri pătraţi utili). Şi aici însă cumpărătorii cu buget limitat pot găsi locuinţe mult mai accesibile, chiar dacă mai mici. În zona Gheorgheni, o garsonieră confort 3, de 11 metri pătraţi utili, este scoasă la vânzare la un preţ de 12.500 de euro. Locuinţa este renovată şi se află la etajul al doilea din patru al unui bloc cu patru nivele construit înainte de 1990.

Pe de altă parte, o unitate locativă confort 2, amplasată de data aceasta în zona Mărăşti, poate fi achiziţionată cu un preţ de 18.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 16 metri pătraţi şi este amplasată la ultimul etaj al unui bloc vechi cu patru nivele.

Timişoara

În Timişoara, preţul mediu pentru o garsonieră este de 31.387 de euro (la o suprafaţă utilă de 33 de metri pătraţi). Cu mai puţin de jumătate din această sumă, respectiv 12.000 de euro, poate fi cumpărată însă o locuinţă nou-construită situată în zona Lipovei, cu o suprafaţă de 11 metri pătraţi, care se vinde complet mobilată şi utilată.

Constanţa

În Constanţa, valoarea medie de achiziţie pentru o garsonieră este de 29.429 de euro (pentru 32 de metri pătraţi utili). În zona Inel II însă, o garsonieră de 12 metri pătraţi utili este scoasă la vânzare la un preţ de 8.800 de euro. Locuinţa se află la etajul al treilea al unui bloc vechi şi este renovată - dispune de parchet, gresie, faianţă, ferestre termoizolante, uşă metalică.

În acelaşi timp, un apartament monocameral cu o suprafaţă utilă de 20 de metri pătraţi are un preţ cerut de 10.000 de euro. Acesta este situat în zona CET, la primul etaj din patru al unui bloc construit înainte de 1990. În aceeaşi zonă, o proprietate similară (de 20 de metri pătraţi utili), dar amplasată la etajul al treilea, poate fi achiziţionată cu 13.000 de euro. Locuinţa este renovată.

Braşov

În Braşov, preţul mediu al unei garsoniere scoase la vânzare se ridică, la nivelul lunii noiembrie, la 29.044 de euro (pentru 33 de metri pătraţi utili). În zona Craiter însă, o unitate locativă de 18 metri pătraţi utili are un preţ cerut de 8.500 de euro. Locuinţa este situată la ultimul etaj al unui bloc vechi cu trei nivele şi necesită demararea unor lucrări de renovare, potrivit anunţului de vânzare.

În zona Bartolomeu, un apartament cu o cameră şi o suprafaţă utilă de 28 de metri pătraţi poate fi achiziţionat cu 12.000 de euro. Acesta este situat la parterul unui bloc cu patru etaje construit înainte de 1990. În zona Nouă, o unitate locativă de 19 metri pătraţi costă 12.900 de euro. Proprietatea se află la parterul unui imobil cu patru etaje construit în 1980, este decomandată, renovată, iar blocul din care face parte este izolat termic.

Preţul mediu cerut pentru o unitate locativă de 34 de metri pătraţi în Iaşi este 28.228 de euro. În zona Baza III, o locuinţă monocamerală de 18 metri pătraţi utili este scoasă la vânzare la un preţ de 10.000 de euro, negociabil. Proprietatea este situată la etajul al doilea din patru al unui bloc vechi, a fost recent renovată şi este dotată cu un aparat de aer condiţionat.

La acelaşi preţ poate fi cumpărată şi o garsonieră de 17 metri pătraţi situată în zona Frumoasa. Locuinţa este recent renovată şi amenajată (dispune de gresie, faianţă, parchet, ferestre termoizolante) şi se vinde mobilată.

Analiza a fost realizată pe baza ofertelor listate pe imobiliare.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici