Preţul grâului atinge minimul ultimelor 3 săptămâni, după ce Kievul a anunţat un armistiţiu cu Rusia

Preţul grâului pe pieţele internaţionale a scăzut miercuri la minimul ultimelor aproape trei săptămâni în urma anunţului Ucrainei că a ajuns la un acord privind un armistiţiu cu Rusia, relatează Bloomberg.

213 afișări
Imaginea articolului Preţul grâului atinge minimul ultimelor 3 săptămâni, după ce Kievul a anunţat un armistiţiu cu Rusia

Preţul grâului atinge minimul ultimelor 3 săptămâni, după ce Kievul a anunţat un armistiţiu cu Rusia

Deşi purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a negat încheierea unui armistiţiu, acesta a declarat că cele două ţări au făcut paşi importanţi pentru aplanarea conflictului.

Exporturile de grâu din Rusia şi Ucraina acoperă aproape 21% din totalul exporturilor la nivel mondial, iar livrările de cereale din regiune au continuat în timpul conflictului dintre cele două state.

"Tot ce putem face este să aşteptăm să vedem cum va evoluea situaţia. Momentan, investitorii sunt convinşi că cele două ţări ar putea ajunge la un acord", a declarat Dave Norris, broker independent.

Preţul contractului futures cu livrare în decembrie a scăzut miercuri la bursa de mărfuri din Chicago cu 1,3% la 5,48 de dolari pe buşel (unitate de măsură egală cu 36 de litri), după ce anterior a coborât la 5,4475 de dolari pe buşel, minimul din data de 14 august.

La bursa din Paris, contractul futures cu livrare în noiembrie este cotat la 172,50 euro pe tonă, în scădere cu 0,6% faţă de marţi.

Şi cotaţiile porumbului au scăzut în şedinta de miercuri. La Chicago, contractul futures cu livrare în decembrie a coborât cu 1% la 3,60 de dolari pe buşel, cel mai mic preţ din 12 august, când a fost tranzacţionat la 3,58 de dolari, minimul ultimilor patru ani.

Egiptul, cel mai mare importator de cereale din lume, va organiza joi o nouă rundă de licitaţii. Cea mai recentă achiziţie a avut loc pe 26 august, când a cumpărat 60.000 tone de grâu din România şi 115.000 tone din Rusia, în schimbul a 45,3 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici