Preţul mondial al bumbacului a sărit în aer. Ce efecte produce nedorita creştere

  • Bumbacul, materie primă pentru blugi, s-a scumpit, urcând la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani.
  • Cotaţiile futures la bumbac au trecut marţi peste pragul de un dolar pentru o livră, pentru prima dată în ultimii zece ani, în contextul în care vremea nefavorabilă, transmite Bloomberg.
  • Un preţ mai mare la bumbac înseamnă că va creşte şi costul articolelor de îmbrăcăminte.
962 afișări
Imaginea articolului Preţul mondial al bumbacului a sărit în aer. Ce efecte produce nedorita creştere

La bursa de la New York, contractul la bumbac cu livrare în luna decembrie a urcat până la 1,005 dolari pentru o livră (453 grame), cel mai ridicat nivel înregistrat după luna noiembrie 2011. Preţul bumbacului a crescut cu 28% în acest an, pe fondul unei cereri puternice venită în special din China. Costurile maritime în creştere au mărit preţul bumbacului.

Analiştii se aşteaptă ca 2021 să fie al doilea an consecutiv de deficit global de aprovizionare cu bumbac, iar China, cel mai mare utilizator mondial, are nevoie de noi surse de aprovizionare cu bumbac pentru industria sa textilă. SUA au interzis importurile de produse din bumbac provenit din regiunea chineză Xinjiang.

Alte importante ţări producătoare de bumbac, precum Bangladesh, Pakistan şi India, au şi ele probleme cu culturile de bumbac.

Cele mai recente motive de îngrijorare cu privire la oferta de bumbac vin din India, unde recolta din statul Punjab este compromisă din cauza unei omizi, susţine Judy Ganes, preşedintele J. Ganes Consulting.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici