Preţul petrolului a crescut după înţelegerea dintre principalele ţări producătoare

Preţul petrolului a crescut cu un dolar pe baril, luni, după ce marile ţări producătoare s-au înţeles să pună în aplicare cea mai mare reducere a producţiei, relatează Reuters.

889 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului a crescut după înţelegerea dintre principalele ţări producătoare

Preţul petrolului a crescut după înţelegerea dintre principalele ţări producătoare

După patru zile de negocieri, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol, Rusia şi celălate mari producătoare s-au înţeles dumincă să taie 9.7 milioane de barili pe zi în lunile Mai Iunie pentru a sprijini preţul petrolului care se afla în cadere liberă. 
 
Cei 9.7 de milioane de barili reprezintă 10% din producţia globală zilnică. Măsura a avut efecte imediate, iar preţul petrolului a crescut cu un dolar în dimineaţa zilei de luni. 
 
Acestă înţelegere permite industriei globală de petrol şi economiilor naţionale şi multor industrii să evite o criză majoră", a spus directorul IHS Markit Vice .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici