Preţul petrolului a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimele şapte luni

Preţul petrolului a crescut luni la cel mai ridicat nivel din ultimele şapte luni, după ce unii dintre cei mai importanţi producători au declarat, în cadrul unei întâlniri în Viena, că piaţa globală se îndreaptă spre echilibru, potrivit Reuters.

555 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimele şapte luni

Declaraţia care a crescut preţul petrolului la cel mai ridicat nivel din ultimele şapte luni

Valoarea livrărilor la termen ale ţiţeiului Brent cu scadenţă în noiembrie a crescut cu 35 de cenţi, până la 57,21 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel înregistrat de la finalul lunii februarie.

Valoarea livrărilor la termen ale ţiţeiului din Statele Unite cu scadenţă în noiembrie a scăzut cu 8 cenţi până la 50,58 dolari.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Rusia şi alţi producători au redus producţia zilnică de petrol cu aproape 1,8 milioane de barili, de la începutul anului 2017, ceea ce a dus la creşterea preţurilor de petrol cu 15% în ultimele trei luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici