Preţul petrolului atinge maximul ultimelor 14 luni după ce OPEC+ a decis să menţină reducerea ofertei

Preţurile petrolului au crescut cu peste 2% vineri, atingând cel mai mare nivel din aproape 14 luni după ce OPEC şi aliaţii săi au convenit să nu mărească oferta în aprilie, în condiţiile în care aşteaptă o recuperare mai substanţială a cererii, relatează Reuters.

327 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului atinge maximul ultimelor 14 luni după ce OPEC+ a decis să menţină reducerea ofertei

Preţul petrolului atinge maximul pentru aproape 14 luni după ce OPEC + a decis să menţină reducerea ofertei

La termen, ţiţeiul Brent a crescut cu 1,75 dolari, sau cu 2,6%, la 68,49 dolari pe baril, iar petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a urcat cu 1,49 dolari, sau 2,3%, până la 65,32 dolari.

Ambele contracte au crescut cu mai mult de 4% joi după ce Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol şi aliaţii, care formează OPEC +, au extins şi în aprilie actualele limitări în furnizare, acordând mici scutiri Rusiei şi Kazahstanului.

Investitorii au fost surprinşi de faptul că Arabia Saudită a decis să-şi menţină reducerea voluntară de 1 milion de barili pe zi (bpd) până în aprilie, chiar şi după creşterea preţului petrolului din ultimele două luni, în urma programelor de vaccinare COVID-19 din întreaga lume.

Analiştii îşi revizuiesc previziunile de preţuri pentru a reflecta limitarea continuă a aprovizionării de către OPEC + ţi producătorii americani.

Goldman Sachs şi-a majorat prognoza pentru preţul petrolului Brent cu 5 dolari, până la 75 de dolari pe baril în al doilea trimestru şi 80 de dolari pe baril în al treilea trimestru al acestui an. UBS a ridicat prognoza Brent la 75 de dolari pe baril şi WTI la 72 de dolari în a doua jumătate a anului 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici