Preţul petrolului creşte, după ce dolarul a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani

  • Preţurile petrolului au crescut marţi, pe fondul creşterilor bursiere şi a deprecierii dolarului, anunţă Reuters.
  • Preţul futures pentru Brent au urcat cu 61 de cenţi, la 45,89 dolari pe baril până la 1124 GMT, iar contractele futures pentru West Texas Intermediate au crescut cu 53 de cenţi, la 43,14 dolari pe baril.
  • Dolarul a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani faţă de un coş de valute, ceea ce a dus la ieftinirea mărfurile pentru cumpărătorii globali.
772 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului creşte, după ce dolarul a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani

Preţul petrolului creşte, împins de dolarul mai slab şi creşterea burselor

Şi datele favorabile privind producţia din China au ridicat preţurile petrolului, spune Jeffrey Halley, analist senior de piaţă la OANDA.

Bursele, cu indicele global MSCI .la un nivel record, au pus umărul la evoluţia preţurilor.

Într-un sondaj Reuters, 43 de analişti şi economişti au anticipat o evoluţie în scădere a cererii globale de petrol, cu 8-10 milioane de barili pe zi (bpd), faţă de consensul din iulie de 7,2-8,5 milioane bpd.

Brent era prognozat să atingă 42,75 dolari pe baril în 2020, în creştere faţă de consensul din iulie de 41,50 dolari şi comparativ cu preţul mediu de 42,60 dolari din acest an. Brent este de aşteptat să ajungă la 50,45 dolari în 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici