Preţul petrolului creşte odată cu implementarea relaxărilor

  • Preţul petrolului a crescut marţi, relatează Reuters.
  • Creşterea este rezultatul încrederii pieţei că producătorii vor tăia producţia
  • O altă cauză a creşterii este cererea mai mare odată cu întoarcerea maşinilor şi a industriei aviatice ca rezultat al relaxărilor.
926 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului creşte odată cu implementarea relaxărilor

La West Texas creşterea a fost de 2,6% reprezentând 86 de cenţi pe baril. Astfel preţul pe un baril a ajuns la 34,11 dolari.

Piaţa răspunde la promisiunile Rusiei că va reduce cu 8.5 milioane de barili pe zi producţia pentru lunile mai şi iunie. În luna aprilie marile ţări producătoare de petrol inclusiv Rusia şi Arabia Saudită s-au înţeles să reducă procţia colectivă de petrol.

O altă explicaţie a creşterii preţului petrolului este relaxare treptată impusă de mai multe state din lume. Astfel maşinile se întorc pe drumuri, iar industria aviatică îşi reia treptat activitatea. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici