Preţul petrolului scade din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus pe glob

  • Preţul petrolului a scăzut din nou
  • Pandemia de coronavirus a îngheţat cererea
  • Numărul cazurilor de coronavirus este în creştere pe glob
583 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului scade din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus pe glob

Sursa foto: profimedia

Preţul petrolului a scăzut cu 66 de cenţi sau 1,6% ceea ce înseamnă un preţ de 40,36 dolari pe baril. În SUA ţiţeiul a ajuns 37,86 dolari pe baril, cu 63 de cenţi mai puţin sau 1,6%. Este a doua săptămână consecutivă când sunt înregistrate scăderi.

Creşterea numărului cazurilor de coronavirus în Statele Unite dar şi în alte părţi ale lumii a condus la reluarea blocajelor iar acest lucru afectează implicit cererea pentru combustibil.

În ciuda eforturilor Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol şi ale aliaţilor acestora, inclusiv Rusia, de a reduce aprovizionarea, SUA şi-a atins capacitatea maximă de stocare. Chiar dacă preţurile mai mari ale petrolului determină pe unii producători să reia forajul, numărul de instalaţii de exploatare ale petrolului şi a gazelor naturale a scăzut la un nivel minim record săptămâna trecută, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici