Preţul petrolului scade, pe fondul temerilor privind evoluţia economiei mondiale

Preţul petrolului a scăzut luni, pe fondul temerilor privind evoluţia economiei mondiale şi a efectelor asupra valorii barilului, pe cale să înegistreze cea mai mare depreciere lunară de la mijlocul anului 2016.

1091 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului scade, pe fondul temerilor privind evoluţia economiei mondiale

Ţiţeiul Brent a pierdut 58 de cenţi, la 77,04 barilul, iar preţul petrolului american a scăzut cu 63 de cenţi, la 66,96 dolari/baril.

Petrolul a pierdut aproape 7 procente în luna octombrie, cea mai mare scădere din iulie 2016, chiar dacă sancţiunile americane asupra exporturilor iraniene vor intra în vigoare în mai puţin de o săptămână.

Analiştii spun că preţul a fost influenţat de evoluţia pieţelor bursiere internaţionale, aflate săptămâna trecută pe o tendinţă descendentă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici