Preţurile alimentelor la nivel mondial au scăzut în iunie şi au ajuns la minimul a aproape doi ani

Preţurile alimentelor la nivel mondial au scăzut în iunie pentru a treia lună consecutiv, cu 1,8% faţă de mai, şi au ajuns la cel mai redus nivel începând cu septembrie 2010, a anunţat, joi, Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură a ONU.

289 afișări
Imaginea articolului Preţurile alimentelor la nivel mondial au scăzut în iunie şi au ajuns la minimul a aproape doi ani

Preţurile alimentelor la nivel mondial au scăzut în iunie şi au ajuns la minimul a aproape doi ani (Imagine: Shutterstock)

Indicele calculat de agenţie pentru preţurile alimentelor a coborât în iunie la 201 puncte, de la 205 puncte în mai.

Indicatorul se află cu 15% sub maximul record atins în februarie 2011.

Perspectivele economice încă incerte şi estimările privind recoltele au condus la declinul preţurilor pentru cele mai multe produse pe plan internaţional, potrivit agenţiei.

În ultimele două săptămâni, preţurile materiilor prime agricole, inclusiv cereale, au crescut puternic, ca urmare a degradării stării culturilor în Statele Unite.

Totuşi, în iunie indicatorii de preţ au scăzut pentru toate categoriile de alimente.

Într-un alt raport, organizaţia a redus prognoza pentru recolta de cereale pentru acest an la nivel global, dar se aşteaptă încă la un nivel record.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici