Preţurile la carne nu vor creşte de Paşte, dar românii vor cumpăra mai mult din pieţele "gri"

Preţurile la carne şi produse din carne nu vor creşte de Paşte, însă românii vor cumpăra în special din pieţele "gri", ceea ce ar putea duce la scăderea vânzărilor din reţelele de retail, afirmă Sorin Minea, preşedintele patronatului din industria alimentară Romalimenta.

30 afișări
Imaginea articolului Preţurile la carne nu vor creşte de Paşte, dar românii vor cumpăra mai mult din pieţele "gri"

Preţurile la carne nu vor creşte de Paşte, dar românii vor cumpăra mai mult din pieţele "gri" (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Pe piaţa "gri", companiile vând o parte din producţie fiscalizat, iar restul la negru.

"Ca de obicei, de Paşte va fi virată multă carne de miel către piaţa gri, mai multă decât anul trecut, în contextul unui TVA de 24%. De asemenea, pe mezeluri va fi competitivitate crescută cu pieţe nefiscalizare, şi, în special, cu magazinele de proximitate nefiscalizate, care sunt din ce în ce mai multe", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Romalimenta şi directorul general al producătorului de mezeluri Angst.

El estimează că piaţa nefiscalizată reprezintă peste 50% din vânzările totale de carne la nivel naţional, procentaj care trece de 70%r în perioada sărbătorilor.

"Dacă se compară cu Crăciunul de anul trecut, când reţelele de vânzare au avut o scădere pentru că se vinde foatrte mult la negru, bănuiesc că şi de Paşte vor avea scădere. Nu pot compara cu cei care au din start un câştig de 24%. (...) Suntem într-o piaţă ciudată, distorsionată şi foarte volatilă", a mai spus Sorin Minea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici