Preţurile petrolului au crescut cu 5%, la peste 30 dolari/baril, ca urmare a temperaturilor scăzute

Preţurile petrolului au crescut vineri cu 5%, la peste 30 de dolari pe baril, ca urmare a temperaturilor scăzute din Statele Unite şu Europa şi a evoluţiei pozitive a burselor la nivel global, transmite Reuters.

Preţurile petrolului au crescut cu 5%, la peste 30 dolari/baril, ca urmare a temperaturilor scăzute (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Contractele futures pentru petrol se îndreaptă spre prima creştere săptămânală din acest an, dar analiştii avertizează că preţurile ar putea fi influenţate de avansul stocurilor, pe fondul supraproducţiei.

"Ar putea fi nivelul minim al pieţei, dar investitorii simt că stocurile vor continua să crească, din cauza faptului că oferta depăşeşte cererea", a declarat Tony Nunan, manager în domeniul pieţei petrolului la Mitsubishi Corp în Japonia.

Din punct de vedere al factorilor fundamentali, preţurile petrolului sunt prea scăzute, dacă analizăm perspectivele pe termen mediu şi lung, dar este dificil de spus cât timp vor mai fi influenţate preţurile de încredere, a explicat Nunan.

Agenţia Internaţională pentru Energie estimează în raportul lunar publicat marţi că piaţa mondială a petrolului va rămâne aprovizionată în exces cel puţin încă un an.

Cotaţia petrolului Brent, de referinţă la Londra, este în urcare cu 1,5 dolari, la 30,75 dolari pe baril, revenind de la un minim de 27,1 dolari pe baril, şi se îndreaptă spre o creştere de peste 6% la nivelul săptămânii.

Preţul petrolului de referinţă pe piaţa americană este în creştere cu 1,26 dolari, la 30,79 dolari pe baril. Cotaţia este cu peste 4 dolari peste minimul ultimilor 12 ani, de 26,19 dolari pe baril, şi este pe cale să înregistreze un avans săptămânal mai mare de 4%.

Creşterea cotaţiilor petrolului a contribuit la calmarea pieţelor de capital. Indicele MSCI pentru regiunea Asia-Pacific, excluzând Japonia, a urcat cu 2,67%, de la un minim al ultimilor patru luni atins în şedinţa de joi.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
PETROL ,
PRET ,
crestere ,
preturi ,
scadere ,
temperaturi ,
piata ,
burse ,
europa ,
evolutie ,
minim ,
reuters ,
statele unite ,
avans ,
japonia ,
stocuri
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Anuntul care aruncă în aer alegerile din Bucureşti. „Da, este adevărat, dar nu e o infracţiune”