Prim-ministrul Republicii Moldova l-a invitat pe Ponta la Chişinău pentru începerea gazoductului Iaşi-Ungheni

Prrim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, l-a invitat pe premierul Victor Ponta să asiste la 27 august, când este Ziua Independenţei a statului vecin, la începerea lucrărilor de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni, eveniment la care ar urma să ia parte şi comisarul european pe energie.

729 afișări
Imaginea articolului Prim-ministrul Republicii Moldova l-a invitat pe Ponta la Chişinău pentru începerea gazoductului Iaşi-Ungheni

Iurie Leancă (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Inivitaţia a fost adresată la întâlnirea avută, marţi seara, de cei doi premieri la Palatul Victoria.

"Sunt convins că discuţiile pe care le-am avut astăzi, foarte punctuale, ne vor permite ca pe 27 august, atunci când vom sărbători la Chişinău Ziua Independenţei, împreună cu domnul prim-ministru şi în prezenţa comisarului UE pentru energie, să putem lansa construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni", a spus Leancă.

Cei doi demnitari au discutat şi despre interconectarea energetică şi refacerea unor poduri peste Prut, distruse în cel de-al doilea război mondial, proiecte care ar putea fi analizate şi într-o viitoare şedinţă comună a guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău.

Ponta a prezentat din nou, cu acest prilej, sprijinul României pentru agenda europeană a Republicii Moldova, exprimându-şi speranţa că viitorul summit UE de la Vilnius va aduce rezultate deosebite privind acest proces.

Potrivit premierului Iurie Leancă, cu prilejul acestui summit, Republica Moldova aşteaptă parafarea acordului de acordului de asociere şi discutarea noii etape privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici