Prima companie străină care s-ar putea lista la o bursă din China

Banca HSBC este pe cale să devină prima companie străină ale cărei acţiuni vor fi tranzacţionate la o bursă chineză, informează Financial Times.

369 afișări
Imaginea articolului Prima companie străină care s-ar putea lista la o bursă din China

Prima companie străină care s-ar putea lista la o bursă din China

Listarea va fi mai mult simbolică, marcând încercările de apropiere pe care le fac, de aproape zece ani, pieţele de capital din Londra şi Shanghai.

Conexiunea de acţiuni dintre Londra şi Shanghai este unul dintre multele planuri de a conectare piaţa de capital din China cu cea a altor ţări.

Scopul schemei este de a lega Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange, LSE) şi Bursa de Valori din Shanghai, permiţând investitorilor globali să deţină acţiuni la companiile chineze şi investitorilor chinezi să cumpere acţiuni ale companiilor listate la LSE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici