Prima rectificare bugetară din acest an, aprobată de Guvern

Guvernul a apobat, marţi, prima rectificare a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale din acest an, în forma propusă de Ministerul de Finanţe, premierul Victor Ponta dând asigurări că niciun minister nu pierde bani.

1523 afișări
Imaginea articolului Prima rectificare bugetară din acest an, aprobată de Guvern

Prima rectificare bugetară din acest an, aprobată de Guvern (Imagine: Shutterstock)

Singurele modificări aduse în şedinţa de marţi a Guvernului la forma prezentată de Ministerul Finanţelor au fost la Ministerul Apărării Naţionale şi la Ministerul Afacerilor Interne, modificări de formă, nu de conţinut.

"A fost vorba doar de relocări de bani, în cadrul aceluiaşi buget", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă.

Cele două acte normative vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial.

De asemenea, potrivit unor surse din Ministerul Finanţelor, la rectificarea bugetară au fost prevăzute şi sumele necesare punerii în aplicare, de la 1 august, a ordonanţei privind majorarea salariilor pentru demnitari.

Deşi premierul susţinuse că doreşte abrogarea actului normativ şi rediscutarea problemei majorării salariilor pentru demnitari la pachet cu noua lege a salarizării, ordonanţa nu a fost rediscutată în şedinţa de marţi a Executivului şi rămâne în vigoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici