Prima rectificare bugetară din acest an va fi operată în luna iulie

Prima rectificare a bugetului pe 2010 va fi realizată în luna iulie, când se va stabili dacă va fi necesar un nou împrumut extern, în funcţie de realizările privind veniturile în primul semestru, potrivit ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

43 afișări
Imaginea articolului Prima rectificare bugetară din acest an va fi operată în luna iulie

Prima rectificare bugetară din acest an va fi operată în luna iulie (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

"Va trebui să analizăm această problemă, săptămâna viitoare începem discuţiile despre rectificarea bugetară, care va fi în luna iulie. Vom trage linia, să vedem câţi bani au intrat în buget la sfârşitul semestrului întâi şi după aceea, în funcţie de venituri, în funcţie de calculele care se vor face, vom decide dacă este nevoie de un nou împrumut sau nu", a spus Borbely, referindu-se la posibiltatea contractării unui nou credit esxtern în acest an.

El a afirmat că nu exclude posibilitatea unui nou împrumut extern în acest an.

România are în derulare un program de împrumuturi externe în valoare de 20 miliarde euro de la FMI, Uniunea Europeană, Banca Mondială şi BERD.

Ministrul Finanţelor Publice Sebastian Vlădescu a afirmat la începutul lunii iunie că rectificarea bugetară va cuprinde măsurile adoptate prin legile pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea, precum şi reduceri la capitolul de bunuri şi servicii, iar investiţiile vor fi reprioritizate.

El a arătat că prin rectificare vor fi efectuate schimbări la capitolul bunuri şi servicii, deoarece ordonatorii de credit trebuie să aplice măsuri de reducere a cheltuielilor.

"Vor exista schimbări şi la capitolul investiţii, pentru că vrem să reprioritizăm şi să ne axăm pe acele proiecte care trebuie şi pot fi terminate", a spus atunci Vlădescu.

Bugetul pe anul 2010 a fost aprobat la jumătatea lunii ianuarie, iar potrivit Legii responsabilităţii fiscale, într-un an bugetar, nu pot fi aprobate mai mult de două rectificări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici