Prima staţie de alimentare a automobilelor electrice, lansată în România

Prima staţie de alimentare a automobilelor electrice a fost lansată miercuri la sediul transportatorului de energie electrică Transelectrica, în zona Pieţei Unirii din Capitală, fiind iniţiativa Asociaţiei Comitetul Naţional Român CIGRE în parteneriat cu constructorul de maşini Mitsubishi Motors România.

1596 afișări
Imaginea articolului Prima staţie de alimentare a automobilelor electrice, lansată în România

Prima staţie de alimentare a automobilelor electrice, lansată în România (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Costurile staţiei s-au ridicat la 36.000 de euro.

O maşină alimentată exclusiv cu electricitate are o autonomie de până la 160 kilometri. Costul unei încărcări a bateriilor maşinii este cuprins între 3 şi 6 lei pentru 100 kilometri. Încărcarea unei maşini electrice poate fi făcută la orice priză, dar costurile unui încărcător se ridică între 300 euro şi 7.000 de euro, în funcţie de durata necesară încărcării bateriilor automobilului

Primul autovehicul alimentat cu electricitate la staţia instalată în Bucureşti a fost un model Mitsubishi i-MiEV şi a fost testat de Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor.

Recent, Renault România a anunţat că a încheiat acorduri cu Electrica, Schneider Electric şi Siemens în vederea dezvoltării în parteneriat a infrastructurii necesare vehiculelor electrice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici