Prima ţară din lume unde vânzarea de maşini electrice a depăşit-o pe cea a celor pe benzină şi diesel. Top-ul celor mai vândute maşini

  • Vânzarea de maşini electrice în Norvegia a depăşit-o pe cea a celor alimentate cu motoare pe benzină, diesel şi hibride anul trecut.
  • Norvegia a devenit prima ţară din lume în care maşinile electrice au reprezentat peste 50% din văzările de maşini noi într-un an, potrivit cifrelor publicate marţi de un grup industrial.
  • Producătorul german de vehicule Volkswagen a depăşit Tesla fiind cel mai mare producător de vehicule cu baterii, au arătat noi date din Norvegia publicate marţi.
6197 afișări
Imaginea articolului Prima ţară din lume unde vânzarea de maşini electrice a depăşit-o pe cea a celor pe benzină şi diesel. Top-ul celor mai vândute maşini

Prima ţară din lume în care vânzarea de maşini electrice a depăşit-o pe cea celor alimentate cu motoare pe benzină şi diesel. Top-ul celor mai vândute maşini

Vehiculele electrice cu baterie (BEV) au reprezentat 54,3% din toate maşinile noi vândute în ţara nordică în 2020, un record global, în creştere de la 42,4% în 2019, a transimis federaţia rutieră norvegiană (OFV), relatează Reuters.

Căutând să devină prima naţiune care pune capăt vânzării de maşini pe benzină şi diesel până în 2025, Norvegia scuteste vehiculele complet electrice de taxele impuse celor care se bazează pe combustibili fosili.

„Suntem cu siguranţă pe drumul cel bun pentru a atinge obiectivul în 2025”, a declarat Oeyvind Thorsen, director executiv al OFV, într-o conferinţă de presă.

Vânzările de maşini electrice au crescut în ultimele luni ale anului 2020, atingând cel mai înalt nivel în decembrie, cu o cotă de 66,7% din piaţa auto.

Marca Audi a Volkswagen s-a situat în fruntea clasamentului 2020, în timp ce Modelul 3 al Tesla, câştigătorul din 2019, a fost căzut pe locul al doilea.

Vânzările de vehicule electrice vor continua să crească în 2021 pe măsură ce vor fi introduse pe piaţă mai multe modele, spun analiştii din industrie.

"Prognoza noastră preliminară este ca maşinile electrice să depăşească 65% din piaţă în 2021. Dacă reuşim acest lucru, obiectivul de a vinde numai maşini cu emisii zero în 2025 va fi la îndemână”, a declrata pentru Reuters, Christina Bu, care conduce Asociaţia Norvegiană EV

Vehiculul sportiv de dimensiuni medii al Tesla, Modelul Y, urmează să ajungă pe piaţa norvegiană în acest an, la fel ca primele SUV-uri electrice de la Ford, BMW şi Volkswagen.

În schimb, maşinile cu motoare diesel au scăzut de la un vârf de 75,7% din totalul pieţei norvegiene în 2011 la doar 8,6% anul trecut.

În unităţi vândute maşini noi în ţară anul trecut au totalizat 141.412, dintre care 76.789 au fost complet electrice.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici