Primarul Moscovei, cel mai bogat funcţionar din Rusia în 2009, cu venituri familiale de 789 mil.euro

Primarul Moscovei, Iuri Lujkov, este cel mai bogat funcţionar din Rusia, cu un venit familial estimat la 30,9 miliarde de ruble (789 milioane euro) în 2009, potrivit unui clasament publicat miercuri de ediţia locală a revistei Forbes.

32 afișări
Imaginea articolului Primarul Moscovei, cel mai bogat funcţionar din Rusia în 2009, cu venituri familiale de 789 mil.euro

Primarul Moscovei, cel mai bogat funcţionar din Rusia în 2009, cu venituri familiale de 789 mil.euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Declaraţia sa de venituri a fost relativ modestă pentru 2009, cu 7,98 milioane de ruble (203.600 de euro).

Soţia lui Lujkov, Elena Baturina, care conduce grupul BTP, este considerată cea mai bogată femeie din Rusia, cu o avere evaluată la 2,3 miliarde de euro.

Clasamentul efectuat de Forbes este primul care se referă la funcţionari, parlamentari şi conducători de companii publice.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a obligat anul trecut funcţionarii publici să îşi publice declaraţiile de avere, în vederea combaterii evaziunii fiscale.

Nouă din primii zece clasaţi în top sunt parlamentari din cele două camere legislative (Duma şi Consiliul Federaţiei). Dintre aceştia, opt sunt membri ai partidului Rusia Unită, condusă de premierul Vladimir Putin.

La mare distanţă de primarul Moscovei, în clasament se mai află Serghei Pugacev, parlamentar, şi partenera sa Alexandra Tolstoi, prezentatoare de televiziune în Marea Britanie, cu venituri cumulate de trei miliarde ruble (76,6 milioane euro).

Vicepremierul Igor Ciuvalov, însărcinat cu problemele economice, este cel mai bogat ministru, cu venituri pe familie de 648 milioan ruble (16,5 milioane euro).

Anatoli Ciubais, director general al companiei de stat de nanotehnologie şi părintele privatizărilor din Rusia în anii '90, se află pe poziţia 29, cu 224,6 milioane ruble (5,7 milioane euro).

Medvedev şi Putin nu figurează în lista Forbes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici