Principalele două consecinţe pentru România după summitul UE: reducerea deficitului bugetar şi finanţarea datoriei publice

Principalele două consecinţe pentru România după summitul Uniunii Europene de la sfârşitul săptămânii trecute sunt ajustarea deficitului bugetar conform pactului european şi refinanţarea datoriei publice în 2012 în condiţiile în care dobânzile de pe pieţele internaţionale nu dau semne de scădere, ci, din contră, pentru unele state din zona euro ating niveluri nesustenabile.

332 afișări
Imaginea articolului Principalele două consecinţe pentru România după summitul UE: reducerea deficitului bugetar şi finanţarea datoriei publice

Principalele două consecinţe pentru România după summitul UE: reducerea deficitului bugetar şi finanţarea datoriei publice (Imagine: Mediafax Foto)

Statele UE se chinuie să-şi reducă deficitul bugetar, cheltuielile şi datoriile într-o perioadă în care devine clar că o nouă recesiune nu poate fi evitată, potrivit Ziarul Financiar.

Astfel, ele sacrifică mijloacele cu care-şi pot proteja economiile şi populaţia de declinul economic pe altarul stricteţii fiscale, al unei uniuni monetare mai strânse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici