Principalul furnizor al Apple va construi o fabrică uriaşă în India pentru a reduce dependenţa de China. Va genera 100.000 de locuri de muncă

Foxconn, unul dintre cei mai mari furnizori ai Apple şi unul dintre principalii producători de componente pentru iPhone, va investi aproximativ 700 de milioane de dolari pentru a construi o nouă fabrică în statul indian Karnataka, a anunţat vineri Bloomberg.

1050 afișări
Imaginea articolului Principalul furnizor al Apple va construi o fabrică uriaşă în India pentru a reduce dependenţa de China. Va genera 100.000 de locuri de muncă

Raportul vine în contextul în care companiile americane continuă să îşi reevalueze dependenţa de China, în urma tensiunilor tot mai mari dintre SUA şi guvernul chinez.

Bloomberg, citând persoane familiare cu acest subiect, a declarat că Foxconn va construi o fabrică de componente pentru iPhone pe un teren de 300 de acri(121 hectare) în apropiere de Aeroportul Internaţional Kempegowda din Bengaluru. Bengaluru, cunoscut şi sub numele de Bangalore, este capitala statului Karnataka, care se află în sudul Indiei şi are unul dintre cele mai ridicate niveluri ale PIB-ului pe cap de locuitor dintre toate statele indiene.

Oficialii guvernamentali au confirmat vineri informaţia Bloomberg, scriind că noua fabrică va crea 100.000 de locuri de muncă. Efortul va fi una dintre cele mai mari investiţii ale Foxconn în India.

Bengaluru, în special, este considerat unul dintre cele mai importante centre de inginerie şi tehnologie din India.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici