Principalul risc pentru economia mondială îl reprezintă o criză chineză

Şeful celui mai mare fond de investiţii german, DWS, apreciază că principalul risc pentru economia mondială îl reprezintă, în prezent, o eventuală criză economică în China.

50 afișări
Imaginea articolului Principalul risc pentru economia mondială îl reprezintă o criză chineză

Principalul risc pentru economia mondială îl reprezintă o criză chineză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O criză în China ar fi mult mai periculoasă azi pentru economia globală decât una în SUA", a afirmat Klaus Kaldemorgen, şeful DWS, pentru publicaţia Capital. Cu toate acestea, cei mai mulţi investitori sunt atenţi la statisticile americane şi la eventualitatea unei noi crize în SUA.

Şeful fondului este îngrijorat, în principal, de piaţa imobiliară chineză.

"Chinezii cumpără mai multe active imobiliare decât au nevoie. Ei speculează", a adăugat el, atrăgând atenţia asupra posibilităţii apariţiei unor vânzări masive.

DWS, divizia de gestiune a activelor a celei mai mari bănci germane, Deutsche Bank, are circa 262 de miliarde de euro în portofoliu, ceea ce-l încadrează printre primele fonduri la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici