Principiile rectificării bugetare, abordate la întâlnirea dintre preşedinte şi reprezentanţii FMI

Principiile rectificării bugetare care urmează să aibă loc în această vară au fost abordate la întâlnirea de luni dintre preşedintele Băsescu şi reprezentanţii misiunii comune de evaluare a FMI, CE şi BM, punându-se totodată accent pe nevoia de predictibilitate şi transparenţă în procedura bugetară.

278 afișări
Imaginea articolului Principiile rectificării bugetare, abordate la întâlnirea dintre preşedinte şi reprezentanţii FMI

Principiile rectificării bugetare, abordate la întâlnirea dintre preşedinte şi reprezentanţii FMI (Imagine: Mediafax Foto)

"Misiunea de evaluare a Programului Economic al României a apreciat progresele făcute de ţara noastră şi s-au discutat măsurile care trebuie să fie luate pentru continuarea consolidării fiscale şi accelerarea creşterii economice. În acest context, s-au abordat principiile rectificării bugetare care urmează să aibă loc în această vară. S-a pus accent pe nevoia de predictibilitate şi transparenţă în procedura bugetară. Preşedintele României a subliniat faptul că sunt necesare măsuri pentru îndeplinirea programului de investiţii publice al României, pentru creşterea gradului de utilizare a fondurilor de la Uniunea Europeană, precum şi pentru reforme în sănătate şi în întreprinderile de stat", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a primit, luni, la Palatul Cotroceni, delegaţia formată din reprezentanţii misiunii comune de evaluare a Fondului Monetar Internaţional, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale.

Şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, a afirmat, la începutul întrevederii cu şeful statului, că, deşi se află la mijloc de misiune în ţara noastră, are veşti bune de anunţat, preşedintele Traian Băsescu afirmând că obiectivul României este susţinerea creării locurilor de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici