Privatizarea CFR Marfă va fi finalizată până la jumătatea anului 2015, cu un an întârziere

Procesul de privatizare a CFR Marfă va fi finalizată până la jumătatea anului 2015, cu un an întârziere faţă de termenul avansat iniţial de Guvern, după ce compania va parcurge un program de restructurare, conform ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu.

278 afișări
Imaginea articolului Privatizarea CFR Marfă va fi finalizată până la jumătatea anului 2015, cu un an întârziere

Privatizarea CFR Marfă va fi finalizată până la jumătatea anului 2015, cu un an întârziere (Imagine: Ciprian Sterian/ Mediafax Foto)

"Procesul de privatizare s-a reluat din momentul de faţă, dar va continua toată procedura de privatizare începând cu restructurarea, dar licitaţia s-a programat să aibă loc la jumătatea anului 2015. Deci, peste un an şi jumătate, în prima parte a anului 2015", a spus Chiţoiu.

Planul de restructurare va fi elaborat până pe 8 decembrie.

Vânzarea a 51% din CFR Marfă către Grup Feroviar Român, companie deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, nu a putut fi finalizată până la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

În urmă cu două săptămâni, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, să înceapă procedurile pentru o nouă privatizare a companiei, el anunţând atunci că procesul va fi încheiat până în vara anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici