Probleme în paradis. Tensiunile dintre conducerea Google şi angajaţi au ajuns la cel mai înalt nivel

Tensiunile dintre conducerea Google şi angajaţii săi au ajuns la cel mai înalt nivel, după ce compania a decis să concedieze patru protestatari interni, care acuză acum gigantul american că nu accepta criticile angajaţilor săi şi că îi intimidează pe aceştia, transmite CNN.

1974 afișări
Imaginea articolului Probleme în paradis. Tensiunile dintre conducerea Google şi angajaţi au ajuns la cel mai înalt nivel

Probleme în paradis. Tensiunile dintre conducerea Google şi angajaţi au ajuns la cel mai înalt nivel

Compania a anunţat, luni, că va concedia patru angajaţi ai săi care ar fi încălcat în mod repetat politicile sale de securitate a datelor.

"Google a concediat patru dintre colegii mei pentru că au îndrăznit să adreseze întrebarea <<Google ajută familiile separate sau îi închide într-o cuşcă pe copii la graniţă?>>, a spus Amr Gaber, un inginer software Google care a organizat, anterior, proteste împotriva companiei. "După ce au găsit informaţii accesibile, aceştia au alertat colegii despre vestea îngrozitoare. Da. Google lucrează cu Protecţia vamală şi a frontierei din SUA", a completat aceasta, potrivit sursei citate.

Marţi, un purtător de cuvânt al Google a declarat că respectivii angajaţi au fost concediaţi pe motivul că ar fi accesat informaţii ce le erau restricţionate, o politică cunoscută de către aceştia. Unul dintre angajaţii demişi s-ar fi abonat la calendarele de muncă ale altor angajaţi ai Google, fără ştirea acestora. Cei din urmă ar fi raportat, ulterior, că s-au încălcat nişte reguli de secruitate a datelor, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Totuşi, conform declaraţiei comune a altor angajaţi ai gigantului amercian, acea politică a fost schimbată recent. „Ştiam atunci şi este clar acum: această schimbare a politicii a constituit o scuză pentru a riposta împotriva organizatorilor, permiţând companiei un pretext pentru a alege împotriva cui să ţintească", se notează în declaraţie.

Angajaţii Google au organizat, în ultimii ani, mai multe proteste prin care şi-au arătat dezacordul faţă de anumite decizii sau politici ale companiei Google.

Cea mai recentă acţiune de acest gen a avut loc în 22 noiembrie, atunci când aproximativ 200 de angajaţi Google au protestat faţă de suspendarea unor colegi care ar fi jucat un rol important în organizarea protestelor anterioare.

Compania a fost desemnată timp de mai mulţi ani, de diverse organizaţii, drept cel mai bun angajator din lume. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici