Probleme mari pentru China. Creşterea economică, la cel mai redus nivel din 1992

Ritmul de creştere al economiei chineze a ajuns la cel mai redus nivel din 1992, de 6% în cel de-al treilea trimestru, pe fondul conflictului comercial cu SUA şi a reducerii cererii interne, relatează BBC.

580 afișări
Imaginea articolului Probleme mari pentru China. Creşterea economică, la cel mai redus nivel din 1992

Creşterea economică a Chinei la cel mai redus nivel din 1992

Rezultatul este la nivelul aşteptărilor - o creştere de 6,1% pentru perioada respectivă.

Încetinirea vine în ciuda eforturilor guvernului de a sprijini economia, inclusiv prin reduceri de impozite.

Cele mai recente cifre marchează o continuă încetinire a celei de-a doua mai mari economii a lumii.

Rata de creştere a rămas în limita ţintei guvernamentale pentru creşterea anuală, cuprinsă între 6% şi 6,5%.

Puterea economiei chineze este urmărită îndeaproape, deoarece reducerea ritmului de creştere poate avea consecinţe pentru economia globală.

China a devenit un motor cheie de creştere economică în ultimele decenii. Cererea sa sănătoasă pentru o serie de produse, de la mărfuri până la utilaje, a susţinut economia întregii lumi.

Unii analişti se îngrijorează că o încetinire accentuată a Chinei ar putea afecta economia mondială deja slăbită şi ar creşte riscul recesiunii.

China luptă un război comercial cu SUA în ultimul an, ceea ce a creat incertitudine pentru companii şi consumatori. În acelaşi timp, se confruntă cu provocări interne, inclusiv cu pesta porcină africană, care a alimentat inflaţia şi a afectat cheltuielile consumatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici