Probleme pentru gigantul românesc UiPath. Acţiunile companiei au scăzut cu peste 10%

Cu 10,5% se depreciază acţiunile UiPath (PATH), producător software înfiinţat în Bucureşti, care acum are sediul central în New York fiind listat pe Wall Street – cea mai mare bursă la nivel mondial, la un preţ de 55,85 dolari la ora 11:10 (ora New York, respectiv 18:10 ora României).

1095 afișări
Imaginea articolului Probleme pentru gigantul românesc UiPath. Acţiunile companiei au scăzut cu peste 10%

Probleme pentru gigantul românesc UiPath. Acţiunile companiei au scăzut cu peste 10%

Reacţia negativă a investitorilor vine în pofida unor rezultate financiare peste aşteptările analiştilor, anunţat marţi seară după închiderea şedinţei de tranzacţionare de pe Wall Street.

Astfel UiPath ajunge la preţul din oferta de listare din aprilie 2021, respectiv 56 de dolari pe acţiune. La acest preţ, capitalizarea companiei este de circa 28,5 mld. dolari, iar averea CEO-ului Daniel Dines, dată prin plasamentul la UiPath, de circa 5,6 mld. dolari.

În ultima săptămână, inclusiv cu şedinţa de astăzi, acţiunile PATH au scăzut de la 64,5 dolari la 56 de dolari, adică minus 13%. Maximul atins de PATH a fost de 90 de dolari pe acţiune.

Principalul indicator folosit de UiPath, ARR - Annualized Renewal Run-rate - arată o creştere de 60% an la an (31 iulie 2021/ 31 iulie 2020), până la 726,5 mil. dolari. Clienţii noi, definiţi prin Net New ARR, au crescut la 73,9 mil. dolari, plus 33%. Veniturile în Trimestrul 2 (conform anului lor fiscal) au crescut cu 40% an la an, până la 195,5 mil. dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici