Probleme pentru Tesla: Un tribunal din Germania a oprit defrişarea pădurii pentru construirea fabricii din apropiere de Berlin

  • O instanţă din Germania a dat câştig de cauză unui grup de ecologişti
  • Astfel, judecătorii au oprit defrişarea pădurii pentru construirea fabricii Tesla de lângă Berlin
  • Decizia instanţei este o victorie pentru activiştii de mediu locali
1236 afișări
Imaginea articolului Probleme pentru Tesla: Un tribunal din Germania a oprit defrişarea pădurii pentru construirea fabricii din apropiere de Berlin

Sursa FOTO: Profimedia

Un tribunal german a impus producătorului auto Tesla să oprească curăţarea terenului forestier de lângă Berlin, unde urma să fie construită prima fabrică europeană a Tesla. Decizia instanţei este o victorie pentru activiştii de mediu locali, anunţă Reuters.

Constructorul auto a anunţat în noiembrie anul trecut intenţia de a construi o gigafactory în Gruenheide, în estul statului Brandenburg.

Hotărârea judecătorească vine după ce autorităţile de mediu au dat undă verde pentru a curăţa 92 de hectare de pădure pentru uzină.

Plângerea a fost depusă de un grup ecologist local numit Gruene Liga Brandenburg (Liga Verde Brandenburg).

Sute de localnici au protestat faţă de ameninţarea pe care fabrica o reprezintă pentru fauna sălbatică locală şi aprovizionarea cu apă.

Tesla are în prezent două gigafactories, în Statele Unite şi una în Shanghai, China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici