Probleme şi în industria de încălţăminte. Cel mai mare producător din lume se confruntă cu o lipsă acută de forţă de muncă

  • Pou Chen Corp din Taiwan, cel mai mare producător mondial de încălţăminte sport de marcă, se confruntă cu o lipsă de forţă de muncă şi o întrerupere a producţiei în Vietnam. ameninţăndu-şi planul de a reveni la funcţionare completă luna aceasta.
  • Situaţia ar putea afecta şi clienţii producătorului. Printre aceştia se numără şi cunoscutele branduri Nike şi Adidas.
4191 afișări
Imaginea articolului Probleme şi în industria de încălţăminte. Cel mai mare producător din lume se confruntă cu o lipsă acută de forţă de muncă

Probleme şi în industria de încălţăminte. Cel mai mare producător din lume se confruntă cu o lipsă acută de forţă de muncă

Producţia la fabricile din Ho Chi Minh City, Long An şi Dong Nai, punctele fierbinţi ale crizei provocate de coronavirus, a fost redusă, relatează Reuters.

„Aproximativ 6% din totalul angajaţilor au demisionat”, a spus Lu Chi Yuan, directorul Pouyuen Vietnam, într-o declaraţie, care a urmat unei întâlniri între companie şi autorităţile oraşului Ho Chi Minh.

„Ne confruntăm cu o lipsă a forţei de muncă, întârzieri la comenzi mari şi întreruperi ale activităţilor de producţie şi export”, a mai precizat acesta.

Până la jumătatea acestui an, Vietnamul a reuşit să menţină coronavirusul sub control. Cu toate acestea, acest lucru s-a schimbat după luna mai, când un focar în centrul economic Ho Chi Minh City s-a intensificat şi s-a răspândit în provinciile din jur, puternice centre de producţie.

Exodul în masă a zeci de mii de muncitori din centrele industriale în octombrie, când au fost ridicate restricţiile legate de COVID-19, a complicat eforturile Vietnamului de a-şi restabili sectorul cheie.

Vietnamul a înregistrat aproximativ 985.000 de infecţii şi 22.700 de decese, 41% din populaţia ţării fiind vaccinată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici