Problemele Credit Suisse Group sunt pe cale să ia sfârşit

Problemele Credit Suisse Group AG se vor încheia cel mai probabil cu o preluare a băncii elveţiene, potrivit analiştilor de la JPMorgan Chase & Co, conform Bloomberg.

378 afișări
Imaginea articolului Problemele Credit Suisse Group sunt pe cale să ia sfârşit

Problemele Credit Suisse Group sunt pe cale să ia sfârşit

Analiştii conduşi de Kian Abouhossein au prezentat trei scenarii pentru viitorul Credit Suisse, cel mai probabil fiind o achiziţie de către UBS Group AG. Poziţia de capital a Credit Suisse nu este o problemă, dar "situaţia se referă la problemele de încredere continuă a pieţei în ceea ce priveşte strategia sa IB şi la eroziunea continuă a francizei", a scris Abouhossein într-o notă, conform ZF. "Status quo-ul nu mai este o opţiune".

Purtătorii de cuvânt de la Credit Suisse şi UBS au refuzat să comenteze.

Abouhossein a fost precaut cu privire la Credit Suisse. El a avertizat luna trecută că banca se deteriorează mai repede decât se aştepta, iar acţiunile au scăzut cu 26% de atunci.

O asociere cu UBS a fost una dintre opţiunile discutate în cadrul discuţiilor dintre Credit Suisse şi autorităţile elveţiene cu privire la modul de stabilizare a băncii, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune. Directorul general al UBS, Ralph Hamers, a refuzat miercuri să răspundă la orice întrebare "ipotetică" despre Credit Suisse. Într-o notă adresată joi personalului, directorul general al Credit Suisse, Ulrich Koerner, a declarat că banca va continua să se concentreze pe planul său de redresare.

Analiştii de la KBW au susţinut, de asemenea, opinia că Credit Suisse se îndreaptă spre o restructurare majoră. Aceştia au scris că o destrămare este cel mai probabil rezultat, cu vânzări suplimentare de active pentru a "simplifica banca".

În schimb, analiştii de la Bank of America Corp. au declarat că sprijinul acordat de Banca Naţională a Elveţiei este un mesaj clar că va continua în forma actuală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici