Procter&Gamble vinde divizia Pringles companiei Kellogg, pentru 2,7 miliarde dolari

Procter&Gamble a convenit vânzarea diviziei de chipsuri Pringles companiei americane Kellogg, pentru circa 2,7 miliarde de dolari, după ce un acord cu Diamond Foods, din SUA, a eşuat, transmite Bloomberg.

205 afișări
Imaginea articolului Procter&Gamble vinde divizia Pringles companiei Kellogg, pentru 2,7 miliarde dolari

Procter&Gamble vinde divizia Pringles companiei Kellogg, pentru 2,7 miliarde dolari (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Pringles are vânzări anuale de peste 1,5 miliarde de dolari, în 140 de ţări.

Directorul general al Kellogg, John Bryant, a declarat că preluarea va tripla afacerile companiei în domeniul snackurilor la nivel global şi va permite extinderea activităţilor în America Latină.

Achiziţia este cea mai mare din industria alimentară americană de când Nestle a preluat divizia de pizza a Kraft Foods din America de Nord, pentru 3,7 miliarde de dolari, acum doi ani.

Diamond Foods încheiase un acord de preluare a Pringles pentru 1,5 miliarde de dolari în acţiuni şi asumarea unor datorii de 850 milioane de dolari.

Achiziţia a eşuat după ce directorul general al Diamond Foods a fost înlocuit, iar rezultatele financiare pentru ultimii doi ani au fost republicate din cauza unor greşeli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici